El, Bra Miljöval

Bra miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärkning. Väljer du denna el får du enligt Naturskyddsföreningen bara el från sol, vind, vattenkraft eller biobränslen.

Naturskyddsföreningen säger att deras miljömärkning är den enda miljömärkningen som ställer tuffa miljökrav på elproduktionen. Elbolagen med el märkt med Bra miljöval investerar också i olika projekt som stödjer energieffektivisering och miljö.

Viktigt! Med Bra Miljöval får du el från produktion som skadar miljön allra minst. Det är dock alltid bra att tänka på att minimera förbrukningen av el, eftersom den enda miljövänliga kilowattimmen är den som aldrig förbrukas.

Mer om Bra miljöval

Läs mer på: www.naturskyddsforeningen.se/bra-miljoval/

Vilka elbolag erbjuder bra miljöval?

Många elhandelsbolag som erbjuder el märkt med bra miljöval mot en extra kostnad.

Fortum

Fortums Bra Miljövalmärkta el består till 95% av vattenkraft och till 5% av vindkraft. Vattenkraften kommer från deras egna vattenkraftverk i Klarälven, Österdalälven och Indalsälven. Vindkraften köper de in från nordiska vindkraftverk. Kriterierna för Bra Miljövalmärkt el är framtagna av Naturskyddsföreningen och enligt dem är det världens tuffaste miljömärkning. Mer om fortums Bra Miljömärkta el … Läs mer

GodEl

Välj miljömärkt el. GodEl avsätter pengar i olika miljöfonder som används för att minska skadorna i naturen. Fonderna används bland annat till att restaurera vattendrag och skapa vandringsvägar för lax och öring. Det kostar bara några kronor eller tior per månad att ha Bra Miljöval, men det gör enormt stor skillnad för miljön. Du får … Läs mer